DE KOFFIEZUIPERS

Tot op heden schreef Eddy Van Ginckel slechts twee komische thrillers. 'De Koffiezuipers' was de eerste.

Hij schreef dit midden jaren tachtig, toen het nog 'mode' was om een stuk te brengen dat minstens anderhalf duurde voor de pauze en nog eens een dik uur na de pauze. Vandaag de dag zou dit véél te lang zijn. Het stuk werd intussen danig ingekort, zodat het nu een 'normale lengte' heeft.

En sindsdien wordt het weer overal te lande gespeeld!!

Oorspronkelijk was de bezetting 5 tot 6 heren + 6 tot 7 dames, maar nu is het ook mogelijk om met een veel kleinere spelerscast aan de slag te gaan, een versie voor negen personen in totaal (4 dames + 3 heren + 2 rollen die door man of vrouw kunnen worden gespeeld). 

 

In een bejaardentehuis brengen de bewoners de tijd door met ruziemaken en mokken, omdat er anders helemaal niets gebeurt. Op een dag sterft iemand. Niet ongewoon in een bejaardentehuis, ware het niet dat het hier weleens om moord zou kunnen gaan. Of ligt het aan de koffie? Iedereen verdenkt iedereen. En zo hoort het ook in een thriller. Geleidelijk komen we te weten dat de verledens van de bewoners raakpunten hebben en wordt de puzzel opgelost. Uiteraard is er een verrassende plot, die we niet gaan verklappen.

Zowel in Boom, Zoutleeuw als in Gent hebben ze er met volle teugen van genoten.

Benieuwd geworden? Vraag gerust een leesbrochure via het contactformulier.

 

VRAAG VRIJBLIJVEND EEN DIGITAAL LEESEXEMPLAAR BIJ DE AUTEUR

 

WAT EEN STUK

De tweede komische thriller 'Wat Een Stuk' bleef lang in de schuif liggen, maar kan nu eindelijk gespeeld worden!

George Van Damme, een erg succesvolle toneelschrijver, schenkt zich de zoveelste borrel in, tot grote ergernis van zijn vriendin Claudia. Hij zit momenteel zonder inspiratie, gewoon het ergste wat een auteur kan overkomen. Maar,... 'als de nood het hoogst is,' zeggen ze dan,...  Drijfnat en ten einde raad belt de beeldschone Stella aan. Zij heeft autopech, terwijl er een storm op komst lijkt. Alles is nu aanwezig om een geweldige thriller op papier te zetten, maar Van Damme zweert bij de onvervalste comedy. Ongewild swingen de misverstanden de pan uit, terwijl het onweer buiten in alle hevigheid zijn hoogtepunt bereikt. En dan is er ook nog John, de vriend van 'sensuele' Stella,… Het levert alleszins inspiratie op.

Rolverdeling: 2 dames + 2 heren

Uitgegeven bij Auteursbureau ALMO

Foto: Take Twee Producties, Fakkelteater Antwerpen 2016

Photography by Tania Dhooge