DOODSCHRIK

'Doodschrik' is een stevige thriller van Ron Aldridge, vertaald door Eddy Van Ginckel.

Het is het jaar 1857. Will Nicholls, de eigenaar van Nicholls Mill, een oude bloemmolen, is een verstokte gokker. Wanhopig in de schulden, verhoogt hij de inzet tijdens het wekelijkse pokerspel. Met één kaart zet hij zijn molen en zijn huwelijk op het spel. Het resultaat van dit pokerspel leidt tot een verhaal van verraad, onbeantwoorde liefde, moord, wraak en ronddwalende geesten. Met trucs, effecten en illusies wordt de toeschouwer meegenomen op een spookachtige reis. Wees voorbereid op een doodsbange ervaring! Tijdens de wereldpremière in The Mill in Sonning (UK) zorgde de internationaal vermaarde goochelaar en illusionist Paul Daniels voor ongekende spanning en regelrechte horror!

Rolverdeling: 1 dame + 4 heren

Foto: Wereldpremière in The Mill, Sonning (UK), 13 september 2012

Uitgegeven bij Auteursbureau ALMO


 

DOODSWRAAK

‘Doodswraak’ is een psychologische, erotische thriller met comedy. Grappig, sexy en bovennatuurlijk. Dit toneelwerk van Ron Aldridge werd vertaald door Eddy Van Ginckel.

Het werd voor het eerst opgevoerd door Ian Dickens International Ltd in het Theatre Royal, Lincoln (UK), op 28 februari 2012, waarna het op tournee ging in het Verenigd Koninkrijk, onder de titel Haunted, met volgende cast: PETER AMORY (Paul), JOANNE HEYWOOD (Susan), NICOLA WEEKS (Melanie) en NICK RICKETTS (Richard).

De auteur wijzigde later de titel in Deadly Revenge.

 

Paul, een man met een erg duister verleden, wilt niets liever dan een volledig nieuw leven beginnen met zijn jeugdvriendin Melanie. Zij weet echter niets af van zijn diepste geheimen. Doodswraak is een tocht door het brein van een tweevoudig moordenaar, die tweemaal werd vrijgesproken. De enige manier om recht te laten geschieden is door de schuldige beide moorden te doen bekennen. Maar hoe zorg je ervoor dat hij bekent? Hoe laat je een seriemoordenaar een gevecht voeren met zijn geweten? De misdadiger wordt stevig op de rooster gelegd door zijn twee ‘wrekers,’ die tevens een antwoord zoeken op de intrigerende vraag: Kunnen romantische relaties ook bestaan na de dood?

Rolverdeling: 2 dames + 2 heren

Uitgegeven bij Auteursbureau ALMO

De Europese première ging door op 9 januari 2015 in Mechelen bij het Mechels Volkstoneel.

Foto: wereldpremière Ian Dickens International Ltd, Theatre Royal, Lincoln (UK) 28/02/2012

Hieronder: enkele foto's MVT, Mechelen

Teaser? Klik HIER